torstai 5. maaliskuuta 2009

Yksityisen lastenhoitajan palkkaaminen helpommaksi

Helsingin sosiaalilautakunta päätti korottaa alle 3-vuotiaiden yksityisen hoidon tuen Helsinki-lisää 200 eurolla. Korotus on erittäin kannatettava ja lisää varmasti yksityisten hoitajien kysyntää. Se ei kuitenkaan poista olennaista ongelmaa: mistä löytää luotettavia, päteviä ja työhönsä motivoituneita hoitajia? Lisäksi yksityisen henkilön palkkaaminen on oman kokemukseni mukaan yllättävän työlästä ja monimutkaista.

Palkkaukseen liittyy monia selvitettäviä asioita kuten työnantajan maksut, pakolliset vakuutukset, ennakonpidätykset ja ennen kaikkea mitä työlainsääsäntöä sovelletaan työsopimuksessa. Tiedon hakeminen tapahtui monen linkin kautta ja vei paljon aikaa. Lyhyen työsopimuksen (3 kk) edestä liiankin työlästä ja monimutkaista.

Netissä on käytössä palkka.fi -palvelin, joka laskee automaattisesti työantajan maksut. Lisäksi hoitopaikka.net -palvelimelta löytyy tärkeää tietoa palkkauksesta ja työsuhdeasioista. Kaupunki voisi tarjota myös monipuolisempaa lastenhoidon järjestämiseen liittyvää nettipalvelua. Tähän on toivon mukaan tulossa muutos, kun vihreiden valtuutettu Sanna Vesikansa teki asiasta talousarvioaloitteen.

Ei kommentteja: