maanantai 24. marraskuuta 2008

Leikkipuistot säilytettävä kaikille avoimina

Ensilumi saapui Helsinkiin 23.11.2008. Voi sitä 4-vuotiaan riemua ja 2-vuotiaan hämmennystä valkoisen lumivaipan peittäessä Töölön harmaat kadut.

Edellisellä viikolla on kirjoitettu paljon puistotätien ja vanhempien oikeudesta käyttää julkisia, kaupungin hallinnoimia leikkipuistoja. Rakennusvirasto, joka huolehtii kaupungin 330:tä leikkipuistosta, suunnittelee vuokraavansa 19 puistoa siellä toimiville puistotädeille. Tämän myötä tädit saisivat oikeuden rajoittaa puiston käyttöä niiltä vanhemmilta ja huoltajilta, jotka eivät ole maksaneet hoitomaksua.

Vuokraukseen ollaan osittain ajautumassa muutaman hankalan tilanteen takia, joissa puistotäti on halunnut rajoittaa alueen käyttöä niinä tunteina, kun he itse hoitavat lapsia. En kannata vuokraukseen siirtymistä. Ensinnäkin luotan siihen että hankalat tilanteet saadaan varmasti hoidettua ilman että koko nykyjärjestelmää muutetaan. Lisäksi vuokraus on lisäkulu puistotädeille ja toiseksi millä oikeudella kaupunki osa-aikaisesti "yksityistää" puistojen käytön, jotka on kuitenkin kaupunkilaisten veroäyreillä kustannettu.

Kannatan ja arvostan suunnattomasti puistotätien työtä. Heidän työlleen kaupungin ja lähiasukkaiden tulee antaa täysi tuki ja ymmärrys. Lähipuistomme hoitotäti Apollonkadulla on hoitanut molempia poikiamme ja hän tarjoaa erinomaista apua päivittäiseen ulkoiluun. Koskaan ei ole ollut kiistaa siitä kuka puistossa saa oleilla hoitotuntien aikana, vaikka puisto on kooltaan pieni.

Ei kommentteja: